Avioni Air Serbije već sredinom maja 2019. sleću na Brač?

Bez autora
Sep 25 2018

Produžena pista vazduhoplovne luke Brač omogućava početak saradnje sa Air Serbijom, a plan je da se sa letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019., odnosno već sredinom maja, izjavio je direktor bračkog aerodroma Tonči Peović. Dodaje da bi avio-prevoz bio realizovan avionima tipa ATR 72 i da bi bilo opravdano letove na ovoj liniji održavati najmanje 2-3 puta nedeljno. Sa Air Serbijom smo proteklih godina obavili niz susreta i razgovora s ciljem uspostavljanja direktnih aviolinija između Beograda i Brača. Prepreka je bila kratka pista, koja je prošle godine produžena, čime su se otklonile prepreke za početak saradnje, kaže Peović.

Avioni Air Serbije već sredinom maja 2019. sleću na Brač?Produžena pista vazduhoplovne luke Brač omogućava početak saradnje sa Air Serbijom, a plan je da se sa letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019., odnosno već sredinom maja, izjavio je direktor bračkog aerodroma Tonči Peović.

Dodaje da bi avio-prevoz bio realizovan avionima tipa ATR 72 i da bi bilo opravdano letove na ovoj liniji održavati najmanje 2-3 puta nedeljno, prenosi Poslovni.hr.

„Sa Air Serbijom smo proteklih godina obavili niz susreta i razgovora s ciljem uspostavljanja direktnih aviolinija između Beograda i Brača. Prepreka je bila kratka pista, koja je prošle godine produžena, čime su se otklonile prepreke za početak saradnje", kaže Peović.

Naveo je i da su pre desetak dana razgovori na tu temu intenzivirani sa potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, u čijem resoru je turizam.

Aktuelni skok u broju putnika na bračkom aerodromu bi se, kako ocenjuje, mogao nastaviti i dogodine, jer bi na Brač mogli sletati i avioni srpskog avio-prevoznika Er Srbije iz Beograda.

„Tržište koje pokriva Air Srbija sastoji se od turističkog, kojeg je u 2018. bilo više od 20.000 dolazaka na Brač i Hvar, etničkog, gde je veliki broj porodičnih potreba za putovanjima na ovoj liniji, ali i tranzitnog, jer Er Srbija ima odličnu povezanost s bliskoistočnim i američkim tržištem", izjavio je Peović.

Zaključeno je i da bi linija iz glavnog grada Srbije do srednjedalmatinskog ostrva bila dobro popunjena zbog turističkog prometa sa Srbijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik