Švedska kompanija će u Paraćinu zaposliti do 1.000 radnika

Bez autora
Sep 25 2018

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, ocenio je ovu godinu izuzetno uspešnom, a najznačajnija vest, kako je rekao, jeste dolazak u ovaj grad kompanije "Rimaster elektrosistem AB" iz Švedska, koja je planirala da zaposli 1.000 radnika. "Rimaster", proizvođač kablova i kablovskih snopova za specijalna vozila i industrijske siteme, "započeo je sa zapošljavanjem, prvih 50 radnika se obučava u inostranstvu", istakao je Paunović sinoć na tradicionalnoj konferenciji za novinare pred Dan opštine 27. septembar. Švedska kompanija je zakupila halu privatnog preduzeća na petlji autoputa i tu će krenuti sa radom. U sledećoj fazi tražiće mogućnost da, pod ekonomskim uslovima nastavi proizvodnju u industrijskom parku koji bi izgradila opština u Industrijskoj zoni "Zmič", objasnio je Paunović.

Švedska kompanija će u Paraćinu zaposliti do 1.000 radnikaPredsednik opštine Paraćin Saša Paunović, ocenio je ovu godinu izuzetno uspešnom, a najznačajnija vest, kako je rekao, jeste dolazak u ovaj grad kompanije "Rimaster elektrosistem AB" iz Švedska, koja je planirala da zaposli 1.000 radnika.

"Rimaster", proizvođač kablova i kablovskih snopova za specijalna vozila i industrijske siteme, "započeo je sa zapošljavanjem, prvih 50 radnika se obučava u inostranstvu", istakao je Paunović sinoć na tradicionalnoj konferenciji za novinare pred Dan opštine 27.septembar.

Švedska kompanija je zakupila halu privatnog preduzeća na petlji autoputa i tu će krenuti sa radom.

U sledećoj fazi tražiće mogućnost da, pod ekonomskim uslovima nastavi proizvodnju u industrijskom parku koji bi izgradila opština u Industrijskoj zoni "Zmič", objasnio je Paunović.

Najveći problem "Staklara"

- U sledećoj fazi, za nešto više od godinu dana, plan je da zaposli 350 radnika, a narednoj fazi još do 1.000 radnika - rekao je Paunović i dodao da će opština izaći u susret zahtevima "Rimastera" jer je otvaranje radnih mesta prioritet.

Ukoliko "Rimaster" ostvari svoje planove o zapošljavanju do 1.000 radnika, uz investicije 65 malih i srednjih preduzeća opštine koje se realizuju i koja planiraju zapošljavanje 286 novih radnika, "očekuju nas bolji dani", istakao je on.

Paunović je ocenio da je "najveći problem" u privredi ove opštine, "situacija u Srpskoj fabrici stakla".

- Događaji u "Staklari" i rešavanje pitanja stečaja u potpunosti su van moći lokalne samouprave i rešavaju se na drugim nivoima - istakao je Paunović.

On je ocenio da "Staklara" ima budućnost, ali da bi se šansa koja postoji iskoristila, "potrebno je da se raščiste svi nerešeni problemi iz prošlosti i ukoliko bi se to desilo i dalje smatram da bi ova fabrika bila, umesto problema, ponovo motor razvoja Paraćina".

Za razvoj 70 miliona dinara

Paunović je istakao da je period između dva dana opštine, "bio rekordan i po iznosu potpisanih ugovora sa republikom i međunarodnim organizacijama za finansiranje projekata".

- Realizovani su ili je u toku realizacija Sistema odbrane od poplava iz sredstava EU i JP "Srbijavode" od 3,9 milona evra, unapređenje vodosnabdevanja, 3,4 miliona evra sa Nemačkom razvojnom bankom, izgradnja objekata za izbeglice 466.000 evra, rekonstrukcija Gradske apoteke 11 miliona dinara - precizirao je Paunović.

On je istakao da su "iz državnih izvora odobrena sredstva za projekte u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, poljoprivrede, turizma, kulture i izgradnja infrastrukture u iznosu 70 miliona dinara".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik