Lažni tvitovi mu došli glave: Ilon Mask neće više biti predsednik Tesle

Bez autora
Sep 30 2018

Inovator i milijarder Ilon Mask uspeo je da se nagodi s regulatorima, ali je zbog toga izgubio mesto u fotelji Tesle. Mask i njegova kompanija Tesla motors platiće 20 miliona dolara reglatorima, a prema sporazumu dužan je da se skloni sa mesta predsednika Tesle.Međutim, ostaće na poziciji glavnog izvršnog direktora. Masku se na teret stavlja da je špekulisao tvitovima. Podsetimo, objavio je da razmišlja o privatizaciji Tesle i da za to ima sredstva. Objava je uzdrmala tržište i napravila haos s cenama akcija Tesle.

Lažni tvitovi mu došli glave: Ilon Mask neće više biti predsednik TesleInovator i milijarder Ilon Mask uspeo je da se nagodi s regulatorima, ali je zbog toga izgubio mesto u fotelji Tesle.

Mask i njegova kompanija Tesla motors platiće 20 miliona dolara reglatorima, a prema sporazumu dužan je da se skloni sa mesta predsednika Tesle. Međutim, ostaće na poziciji glavnog izvršnog direktora.

Masku se na teret stavlja da je špekulisao tvitovima. Podsetimo, objavio je da razmišlja o privatizaciji Tesle i da za to ima sredstva. Objava je uzdrmala tržište i napravila haos s cenama akcija Tesle.

Iz Komisije za hartije od vrednosti poručuju da je njihov zaključak da je objava bila lažna i obmanjujuća, dok Mask, tvrdi da Komisija nije nikada ni raspravljala s nekim o detaljima takvog čina.

Mask će ubuduće prilikom bilo kakve objave vezane za kompaniju morati da se pridržava onoga što mu savetuje marketinško odeljenje Tesle.

Masku su dali 45 dana da napusti mesto predsednika Tesle.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik