SDH objavio poziv za kupnju Abanke

Bez autora
Oct 11 2018

Slovenski državni holding objavio je danas javni poziv za kupnju 100-postotnog udjela u Abanci. Treća najveća slovenska banka mora dobiti novog vlasnika do 30. lipnja iduće godine. Abanku država mora prodati jer ju je dokapitalizirala proračunskim novcem. Predviđena je prodaja u cijelosti, dakle 100 posto kapitala i to strateškom kupcu. Proces prodaje vodi BNP Paribas. Od ranije je poznato kako su za preuzimanje Abanke zainteresirani OTP, fond Apollo te druge regionalne banke. Banka je lani ostvarila čistu dobit od 77,5 milijuna eura, no aktiva je smanjena na 3,6 milijardi eura.

SDH objavio poziv za kupnju AbankeSlovenski državni holding objavio je danas javni poziv za kupnju 100-postotnog udjela u Abanci. Treća najveća slovenska banka mora dobiti novog vlasnika do 30. lipnja iduće godine.

Abanku država mora prodati jer ju je dokapitalizirala proračunskim novcem. Predviđena je prodaja u cijelosti, dakle 100 posto kapitala i to strateškom kupcu.

Proces prodaje vodi BNP Paribas. Od ranije je poznato kako su za preuzimanje Abanke zainteresirani OTP, fond Apollo te druge regionalne banke.

Banka je lani ostvarila čistu dobit od 77,5 milijuna eura, no aktiva je smanjena na 3,6 milijardi eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik