Mital prodao čeličane u Češkoj, Rumuniji, Makedoniji...

Bez autora
Oct 14 2018

Arselor Mital, najveći svetski proizvođač čelika, postigao je dogovor sa kompanijom Liberti Haus o prodaji svojih čeličana u Češkoj, Rumuniji, Makedoniji i Italiji.Time je ispunjen deo obećanja datog Evropskoj komisiji, a u vezi sa Arselorovim preuzimanjem italijanske čeličane Ilva. EK je u maju odobrila ponudu Arselora za preuzimanje Ilve, nakon što je Arselor obećao da će prodati najveći deo svog poslovanja širom Evrope kako bi otklonio zabrinutost u pogledu tržišne konkurencije.

Mital prodao čeličane u Češkoj, Rumuniji, Makedoniji...Arselor Mital, najveći svetski proizvođač čelika, postigao je dogovor sa kompanijom Liberti Haus o prodaji svojih čeličana u Češkoj, Rumuniji, Makedoniji i Italiji.

Time je ispunjen deo obećanja datog Evropskoj komisiji, a u vezi sa Arselorovim preuzimanjem italijanske čeličane Ilva.

EK je u maju odobrila ponudu Arselora za preuzimanje Ilve, nakon što je Arselor obećao da će prodati najveći deo svog poslovanja širom Evrope kako bi otklonio zabrinutost u pogledu tržišne konkurencije.

U toku su pregovori o prodaji imovine Arselora u Luksemburgu, i još nekoliko linija za završnu obradu u Liježu, u Belgiji, što su takođe aktive koje su obuhvaćene dogovorom sa EK o njihovoj prodaji, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik