Vrata ruskog tržišta potpuno otvorena za srpsku hranu

Bez autora
Oct 14 2018

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, i tom prilikom izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Putinu na principijelnoj podršci po pitanju Kosova i Metohije. Popović je podsetio na to da se tokom poslednje posete Moskvi sastao sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji su mu preneli jasnu poruku da Rusija podržava svako rešenje za KiM koje podržava srpski narod i koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244. Ministar se pre dva dana u Moskvi sastao sa ruskim ministrom popljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije, kao i o načinima kako da se finansijski podrži taj izvoz.

Vrata ruskog tržišta potpuno otvorena za srpsku hranuMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, i tom prilikom izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Putinu na principijelnoj podršci po pitanju Kosova i Metohije.

Popović je podsetio na to da se tokom poslednje posete Moskvi sastao sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji su mu preneli jasnu poruku da Rusija podržava svako rešenje za KiM koje podržava srpski narod i koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244.

Ministar se pre dva dana u Moskvi sastao sa ruskim ministrom popljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije, kao i o načinima kako da se finansijski podrži taj izvoz.

On je tim povodom ocenio da su vrata ruskog tržišta potpuno otvorena za hranu i poljoprivredne proizvode iz Srbije, i da će taj izvoz u budućnosti samo da raste, dodavši da je ruska strana zainteresovana za inovaciona i IT rešenja koje Srbija razvija u oblasti poljoprivrede.

Popović i Čepurin su ocenili da je najavljena poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji veliki podstrek za dalje unapređenje političke i ekonomske saradnje između dve zemlje.

Sagovornici su izrazili uverenje da će ova poseta doprineti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije, kao i značajnijem privlačenju ruskih investicija u Srbiju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik