Boscarol seli proizvodnju aviona u Italiju

Bez autora
Oct 16 2018

Osnivač Pipistrela iz Ajdovščine Ivo Boscarol najavio je da će kompanija ovoga tjedna preseliti 40 zaposlenih iz Ajdovščine u talijansku Goricu. Kako je Boscarol rekao, razlog su planovi slovenske vlade za uključivanje kapitalnih dobitaka u osnovicu poreza na dohodak, koja je ugrađena u koalicijski sporazum za manjinsku vladu, kao i prijetnje poduzetnicima nacionalizacijom. Idući tjedan ćemo u Goricu preseliti proizvodnju većine modela aviona i 40 zaposlenih iz Ajdovščine, a do kraja godine će tamo biti više od 50 zaposlenih. Za sada selimo samo proizvodnju. U ovom trenutku ne bih želio da komentarišem moguću selidbu razvoja. Nemam namjeru čekati da me nacionaliziraju, rekao je Boscarol. S obzirom da ove prijetnje nije osudio ni jedan od visokih političara, Boscarol razumije prijetnje kao usklađenu političku akciju, koje će se i ostvariti.

Boscarol seli proizvodnju aviona u ItalijuOsnivač Pipistrela iz Ajdovščine Ivo Boscarol najavio je da će kompanija ovoga tjedna preseliti 40 zaposlenih iz Ajdovščine u talijansku Goricu.

Kako je Boscarol rekao, razlog su planovi slovenske vlade za uključivanje kapitalnih dobitaka u osnovicu poreza na dohodak, koja je ugrađena u koalicijski sporazum za manjinsku vladu, kao i prijetnje poduzetnicima nacionalizacijom.

"Idući tjedan ćemo u Goricu preseliti proizvodnju većine modela aviona i 40 zaposlenih iz Ajdovščine, a do kraja godine će tamo biti više od 50 zaposlenih. Za sada selimo samo proizvodnju. U ovom trenutku ne bih želio da komentarišem moguću selidbu razvoja. Nemam namjeru čekati da me nacionaliziraju", rekao je za Slovensku tiskovnu agenciju Boscarol, prenose slovenski mediji.

S obzirom da ove prijetnje nije osudio ni jedan od visokih političara, Boscarol razumije prijetnje kao usklađenu političku akciju, koje će se i ostvariti.

Pipistrel već u Gorici gradi drugi dio proizvodne hale za ulatralake avione. Ljetos je objekt pokrio, a iduće godine hala bi trebala biti završena. Kada u funkciji bude drugi dio hale u Gorici će biti zaposleno 200 radnika. Ukupna investicija koštaće 3,2 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik