Srbija nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske

Bez autora
Oct 16 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske, koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Srbiji.Ljajić je tom prilikom predstavio sve pogodnosti koje očekuju potencijalne ulagače u Srbiji, dodajući da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija. On je istakao i da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju i da većina njih razmišlja o povećanju kapaciteta, što je jasan pokazatelj dobre poslovne klime u našoj zemlji.

Srbija nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz TurskePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske, koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Ljajić je tom prilikom predstavio sve pogodnosti koje očekuju potencijalne ulagače u Srbiji, dodajući da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija.

On je istakao i da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju i da većina njih razmišlja o povećanju kapaciteta, što je jasan pokazatelj dobre poslovne klime u našoj zemlji.

Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija postala nova investiciona destinacija za turske tekstilne proizvođače, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.

Tokom sastanka, vlasnici dveju kompanija iz ove asocijacije najavili su da će već naredne nedelje doći u Srbiju i obići nekoliko lokacija i fabričkih hala, kako bi razmotrili mogućnosti za pokretanje proizvodnje, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik