Heta prodaje imovinu i u Sloveniji

Bez autora
Oct 17 2018

Nakon prodaje imovine u skoro svim zemljama u kojima je bila prisutna austrijska finansijska grupa Hypo Alpe-Adria, njena "loša banka" Heta Asset Resolution uskoro će započeti proces prodaje imovine u Sloveniji. To uključuje 500 milijuna eura potraživanja i približno 100 miliona eura nekretnina. Prema planu za likvidaciju imovine grupe najavljenom u lipnju, monetizacija bi trebala biti okončana do kraja 2020. godine. Mediji su nedavno izvijestili da će norveški B2 i švedski DDM kupiti hrvatsku podružnicu Hete za oko 160 milijuna eura, što je najveća transakcija potraživanjima u regionu. Heti je, prema podacima iz travnja ove godine, ostalo da riješi imovinu u vrijednosti oko jedne milijarde eura.

Heta prodaje imovinu i u SlovenijiNakon prodaje imovine u skoro svim zemljama u kojima je bila prisutna austrijska finansijska grupa Hypo Alpe-Adria, njena "loša banka" Heta Asset Resolution uskoro će započeti proces prodaje imovine u Sloveniji.

To, prema pisanju ljubljanskog Dnevnika, uključuje 500 milijuna eura potraživanja i približno 100 miliona eura nekretnina.

Prema planu za likvidaciju imovine grupe najavljenom u lipnju, monetizacija bi trebala biti okončana do kraja 2020. godine.

Mediji su nedavno izvijestili da će norveški B2 i švedski DDM kupiti hrvatsku podružnicu Hete za oko 160 milijuna eura, što je najveća transakcija potraživanjima u regionu.

Heti je, prema podacima iz travnja ove godine, ostalo da riješi imovinu u vrijednosti oko jedne milijarde eura. Prema izvještajima, u ožujku 2015. godine, kada je Heta stavljena pod nadzor austrijskog financijskog regulatora FMA, njena imovina iznosila je 7,1 milijardi eura. Međutim, menadžment je postigao za tri milijarde bolje rezultate.

Stanje gotovine je poraslo na više od 10 milijardi eura, od čega je isplaćeno 5,8 milijardi eura u ljeto 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik