"Dani Beča" u Beogradu od 6. do 8. novembra

Bez autora
Nov 06 2018

Nakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd. U organizaciji predstavništva Grada Beča „Eurocomm-PR“ od 6. do 8. novembra u Beogradu održavaju se „Dani Beča“.Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner u „Dorćol Platz“-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole. U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“ 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama.

"Dani Beča" u Beogradu od 6. do 8. novembraNakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd. U organizaciji predstavništva Grada Beča „Eurocomm-PR“ od 6. do 8. novembra u Beogradu održavaju se „Dani Beča“.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u „Dorćol Platz“-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole.

U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“ 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama.

Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života.

Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Iz tog razloga bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima.

Da podsetimo, prema istraživanju koje je u martu 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“ Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik