Od 2015. godine doneto više od 183.000 rešenja o legalizaciji

Bez autora
Oct 18 2018

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za tri godine od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata ozakonjeno više objekata nego za 17 godina primene prethodnih zakonskih rešenja.Mihajlović je, tokom rasprave o predlozima deset zakona u Narodnoj skupštini, istakla da je namera Vlade da se konačno stane na put divljoj gradnji u Srbiji. Prema njenim rečima, od 1997. do 2014. godine doneto je približno 150.000 rešenja o legalizaciji, dok je od 2015, kada je usvojen Zakon o ozakonjenju objekata, doneto više od 183.000 rešenja o ozakonjenju.

Od 2015. godine doneto više od 183.000 rešenja o legalizacijiPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za tri godine od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata ozakonjeno više objekata nego za 17 godina primene prethodnih zakonskih rešenja.

Mihajlović je, tokom rasprave o predlozima deset zakona u Narodnoj skupštini, istakla da je namera Vlade da se konačno stane na put divljoj gradnji u Srbiji.

Prema njenim rečima, od 1997. do 2014. godine doneto je približno 150.000 rešenja o legalizaciji, dok je od 2015, kada je usvojen Zakon o ozakonjenju objekata, doneto više od 183.000 rešenja o ozakonjenju.

Osim toga, kako je istakla, prvi put je urađen popis nelegalno izgrađenih objekata, kojih je približno dva miliona.

Ona je ponovila da objekti građeni bez građevinske dozvole posle 2015. godine neće moći da se ozakone ni po Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, ali da je namera i da se preventivno deluje na pokušaje gradnje bez dozvole u budućnosti.

Pored ovog zakona, poslanici raspravljaju o izmenama još devet zakona, čiji je predlagač Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a informacije o njima možete pogledati ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik