Pored Lidla niče novi šoping centar od 130.000 kvadrata

Bez autora
Oct 18 2018

Na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve položen je kamen temeljac za novi šoping centar koji bi, kako je rečeno, trebalo da bude otvoren na proleće 2020. Reč je o zajedničkoj investiciji kompanija MPC Properties i Atterbury Europe vrednoj više od 110 miliona evra. Ukupna površina novog šoping centar će biti 130.000 kvadratnih metara, a imaće više od 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora. Direktor MPC Properties Ingo Nisan je rekao da je ta kompanija jedan od najvećih investitora na području jugoistočne Evrope, da je više od 16 godina prisutna na tržištu, te da je poznata i po izgradnji i upravljanju "Ušće" šoping centrom u Beogradu. Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije, rekao je on.

Pored Lidla niče novi šoping centar od 130.000 kvadrataNa uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve položen je kamen temeljac za novi šoping centar koji bi, kako je rečeno, trebalo da bude otvoren na proleće 2020. Reč je o zajedničkoj investiciji kompanija MPC Properties i Atterbury Europe vrednoj više od 110 miliona evra.

Ukupna površina novog šoping centar će biti 130.000 kvadratnih metara, a imaće više od 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Direktor MPC Properties Ingo Nisan je rekao da je ta kompanija jedan od najvećih investitora na području jugoistočne Evrope, da je više od 16 godina prisutna na tržištu, te da je poznata i po izgradnji i upravljanju "Ušće" šoping centrom u Beogradu.

"Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije", rekao je on.

Dosta vremena i pažnje posvećeno je samom izgledu šoping centra kako bi bio u skladu sa okolinom gde se gradi, ali i sa svim potrebama potrošača, naveo je Nisan i istakao da je plan da šoping centar bude otvoren na proleće 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da Grad Beograd pozdravlja svaku investiciju jer je veoma važno da se u Beogradu gradi. Grad Beograd je prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara, podsetio je i dodao da je ove godine do 30. septembra izdato građevinskih dozvola za oko 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za skoro milion kvadrata.

"Razvoj grada zavisi od toga koliko se u njemu gradi, a mislim da smo poslednjih nekoliko godina pokazali da smo grad koji se ubrzano razvija i zato mi je veoma drago što kompanija kao što je MPC Properties nastavlja da investira u naš grad", rekao je Vesić.Istakao je da je Beograd prvi u ovom delu regiona doneo odluku da svako ko investira više od 100 miliona evra ima posebnu pomoć od Grada.

"Trudimo se da pomognemo svakom investitoru i da svako ko želi da investira novac u naš grad to i učini jer se tako Beograd razvija i imamo nova radna mesta", rekao je Vesić i pozvao i druge da da investiraju u Beograd.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik