Podsticaji za 402 poljoprivrednika

Bez autora
Oct 21 2018

Za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima i premije za razvoj poljoprivredne proizvodnje tokom ove godine iz budžeta grada Banjaluka izdvojeno je blizu 890.000 KM, rečeno je Srni u banjalučkom Centru za razvoj poljoprivrede i sela.Prema podacima ovog centra, ovogodišnje podsticaje dobila su 402 poljoprivrednika, koja su učestvovala na javnom pozivu. U Centru za razvoj poljoprivrede i sela precizirali su da je ukupan iznos izdvojen za odobrene podsticaje 888.133 KM i naveli da se na javni poziv za dodjelu sredstava, koji je okončan krajem maja, prijavilo ukupno 483 kandidata.

Podsticaji za 402 poljoprivrednikaZa podsticaje poljoprivrednim proizvođačima i premije za razvoj poljoprivredne proizvodnje tokom ove godine iz budžeta grada Banjaluka izdvojeno je blizu 890.000 KM, rečeno je Srni u banjalučkom Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Prema podacima ovog centra, ovogodišnje podsticaje dobila su 402 poljoprivrednika, koja su učestvovala na javnom pozivu.

U Centru za razvoj poljoprivrede i sela precizirali su da je ukupan iznos izdvojen za odobrene podsticaje 888.133 KM i naveli da se na javni poziv za dodjelu sredstava, koji je okončan krajem maja, prijavilo ukupno 483 kandidata.

Kako su naveli, 21 kandidat je odbijen zbog neispunjavanja uslova predviđenih pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje, dok je njih 60 odustalo.

Među ovogodišnjim korisnicima poljoprivrednih podsticaja najviše je onih iz oblasti biljne i animalne proizvodnje - njih 186, zatim korisnika premija za steone junice 52 i pčelinja društva 124 kandidata. Odobreno je i 40 prijava za sufinansiranje sjemenskog materijala.

Dodjela podsticaja je samo jedna od mjera koje gradska administracija preduzima na poboljšanju poljoprivrednog sektora.

Kako su naveli iz Centra, osnovni ciljevi dodjeljivanja podsticajnih sredstava su unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranje tržišno orijentisanih proizvođača, jačanje njihove konkurentnosti i smanjenje stope nezaposlenosti

Centar za razvoj poljoprivrede i sela raspisao je krajem aprila javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2018. godinu.

U prošloj godini grad je dodijelio podsticaje za 345 poljoprivrednika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik