Privatnici grade Kardiohirurgiju sa 20 miliona KM

Bez autora
Oct 22 2018

Konzorcij od pet privatnih preduzeća finansirat će gradnju Kardiohirurgije te potpuno opremiti dio Južnog krila Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci. Skoro 20 miliona KM, koje će privatnici uložiti, RS treba otplatiti u iduće četiri godine. Ugovor za završetak radova dodijeljen je kompanijama „Građ promet“ iz Doboja, „Hit ing“, „Paroco – B Medical Equipment“ i „Health Support Services“ iz Banje Luke te beogradskom „Getinge Groupu“. Da privatnici grade, a RS otplaćuje, sasvim je novi vid finansiranja javnih projekata, a koji je odobrila Vlada RS, nakon što je bila najprije opredijeljena da se Kardiohirurgija sagradi po principu javno – privatnog partnerstva.

Privatnici grade Kardiohirurgiju sa 20 miliona KMKonzorcij od pet privatnih preduzeća finansirat će gradnju Kardiohirurgije te potpuno opremiti dio Južnog krila Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjoj Luci.

Skoro 20 miliona KM, koje će privatnici uložiti, RS treba otplatiti u iduće četiri godine.

Ugovor za završetak radova dodijeljen je kompanijama „Građ promet“ iz Doboja, „Hit ing“, „Paroco – B Medical Equipment“ i „Health Support Services“ iz Banje Luke te beogradskom „Getinge Groupu“.

Da privatnici grade, a RS otplaćuje, sasvim je novi vid finansiranja javnih projekata, a koji je odobrila Vlada RS, nakon što je bila najprije opredijeljena da se Kardiohirurgija sagradi po principu javno – privatnog partnerstva.

Prema planovima, gradnja Kardiohirurgije trajat će godinu dana od dana izbora izvođača.

- Vlada je garant, ona će plaćati kredit – naveli su iz UKC-a RS.

Južno krilo UKC-a otvoreno je prije dvije i po godine, a u njegovu gradnju i opremanje uloženo je 25 miliona dolara korejskog kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik