Smijenjen Salko Selman, direktor Razvojne banke Federacije BiH

Bez autora
Oct 25 2018

Na sjednici Vlade u Sarajevu koja je počela danas u 14 sati za v. d. direktora Razvojne banke FBiH imenovan je Semir Fejzić, koji je dao ostavku na poziciju člana Nadzornog odbora banke. On je na ovoj poziciji zamijenio Salku Selmana. Riječ je o kadru SDA, koja ga je ranije imenovala na ove pozicije. Ovakav rasplet situacije uslijedio je nakon što Jelka Milićević, ministrica finansija u Vladi FBiH, nije željela prihvatiti da se na ovu poziciju postavi drugi član NO Asim Omanić. Inače, danas su ostalim direktorima kojima je istekao mandat 24. oktobra produženi mandati na šest mjeseci. Ovim je propao pokušaj pojedinaca u SDA da postave podobnog Omanića, ali su ipak postavili dužnosnika svoje stranke.

Smijenjen Salko Selman, direktor Razvojne banke Federacije BiHNa sjednici Vlade u Sarajevu koja je počela danas u 14 sati za v. d. direktora Razvojne banke FBiH imenovan je Semir Fejzić, koji je dao ostavku na poziciju člana Nadzornog odbora banke.

On je na ovoj poziciji zamijenio Salku Selmana.

Riječ je o kadru SDA, koja ga je ranije imenovala na ove pozicije. Ovakav rasplet situacije uslijedio je nakon što Jelka Milićević, ministrica finansija u Vladi FBiH, nije željela prihvatiti da se na ovu poziciju postavi drugi član NO Asim Omanić.

Inače, danas su ostalim direktorima kojima je istekao mandat 24. oktobra produženi mandati na šest mjeseci.Ovim je propao pokušaj pojedinaca u SDA da postave podobnog Omanića, ali su ipak postavili dužnosnika svoje stranke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik