ICT kompanije tresu berze - akcije nezaustavljivo tonu

Bez autora
Oct 30 2018

Još jedan sunovrat u nizu kada je reč o berzama, ovoga puta, nizbrdo su krenule ICT kompanije. Akcije Fejsbuka, Amazona, Netflksa i Alfabeta glavni su krvici nestabilnog dana na Volstritu.Amazon je pao čak 8,3 odsto, Netfliks 7,1, Fejsbuk 3 odsto, Alfabet 5,4 odsto. Tržišna kapa pala je tako za više od 200 milijardi dolara. Od početka meseca akcije tehnološkoih kompanija, koje su ranije predvodile rast, potnule su od 14 do 24 odsto. Zbog toga je ukupna tržišna vrednost tih kompanija sad pala na pala 1.930 milijardi dolara, dok je ranije iznosila rekordnih 2.500 milijardi dolara.

ICT kompanije tresu berze - akcije nezaustavljivo tonuJoš jedan sunovrat u nizu kada je reč o berzama, ovoga puta, nizbrdo su krenule ICT kompanije.  Akcije Fejsbuka, Amazona, Netflksa i Alfabeta glavni su krvici nestabilnog dana na Volstritu.

Amazon je pao čak 8,3 odsto, Netfliks 7,1, Fejsbuk 3 odsto, Alfabet 5,4 odsto.

Tržišna kapa pala je tako za više od 200 milijardi dolara. Od početka meseca akcije tehnološkoih kompanija, koje su ranije predvodile rast, potnule su od 14 do 24 odsto.

Zbog toga je ukupna tržišna vrednost tih kompanija sad pala na pala 1.930 milijardi dolara, dok je ranije iznosila rekordnih 2.500 milijardi dolara. Poslednji udar usledio je bio zbog lošijih rezultata Amazona, pa je tako za samo dva dana njegova akcija pala 14 odsto.

Amazon je tako izgubio tron, pa ga je na listi najvrednijih smenio Majkrosoft.

Posle Amazona, udarac je zadao i Alfabet, jer su rezultati nešto lošiji nego što su analitičari očekivali.

Sada su sve oči uprte u Fejsbuk, večeras se očekuju njegovi rezultati poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik