Plantaže će na Ćemovskom polju zasaditi još 10.000 maslina

Bez autora
Nov 06 2018

Kompanija Plantaže u narednom periodu planira dodatna ulaganja u proizvodnju maslina i maslinovog ulja. Direktor vinogradarsko-voćarske proizvodnje u Plantažama, Dušan Kankaraš, najavio je da će kompanija na Ćemovskom polju podići nove zasada od deset hiljada stabala maslina. On tvrdi da je ulje te kompanije vrhunskog kvaliteta i da može postati novi prepoznatljivi brend Plantaža. Ove godine posadićemo tri hiljade sadnica maslina, a u naredne dvije do tri godine još sedam hiljada, uz proširenje sortimenta. Računajući ovu i naredne godine, zasad će biti proširen na novih 30 hektara, kazao je Kankaraš. On je najavio da će zasaditi nove nove sorte Pendolino, Leccio del Corno, Carolea, Pikolina i Itrana.

Plantaže će na Ćemovskom zasaditi još 10.000 maslinaKompanija Plantaže u narednom periodu planira dodatna ulaganja u proizvodnju maslina i maslinovog ulja. Direktor vinogradarsko-voćarske proizvodnje u Plantažama, Dušan Kankaraš, najavio je da će kompanija na Ćemovskom polju podići nove zasada od deset hiljada stabala maslina, piše Pobjeda.

On tvrdi da je ulje te kompanije vrhunskog kvaliteta i da može postati novi prepoznatljivi brend Plantaža.

“Ove godine posadićemo tri hiljade sadnica maslina, a u naredne dvije do tri godine još sedam hiljada, uz proširenje sortimenta. Računajući ovu i naredne godine, zasad će biti proširen na novih 30 hektara”, kazao je Kankaraš.

On je najavio da će zasaditi nove nove sorte Pendolino, Leccio del Corno, Carolea, Pikolina i Itrana.

Ovogodišnja berba maslina završena je 14. oktobra, a bilo je 40 tona ploda iz kojeg je dobijeno šest hiljada litara ekstradjevičanskog ulja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik