Počela primena odluke Prištine o dodatnom porezu na srpsku robu

Bez autora
Nov 07 2018

Kosovska carinska služba počela je da primenjuje odluku o dodatnom oporezivanju od 10 odsto, na uvoz proizvoda iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine. To je potvrdio portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.Staviljeci je rekao da je reč o obimu robe godišnje vredne stotine miliona evra. Moramo da imamo u vidu da postoji veliki obim uvoza iz Srbije, jer za godinu dana uvozimo oko 400 miliona evra proizvoda, dok iz Bosne i Hercegovine u jednoj godini uvozimo robe vredne oko 80 miliona evra, naveo je Staviljeci. Vlada u Prištini je odlučila da uvede porez od 10 posto na robu iz Srbije i BiH, izuzimajući tu međunarodne brendove koji se proizvode u odnosnim državama.

Počela primena odluke Prištine o dodatnom porezu na srpsku robuKosovska carinska služba počela je da primenjuje odluku o dodatnom oporezivanju od 10 odsto, na uvoz proizvoda iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine. To je za „Telegrafi” potvrdio portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

Staviljeci je rekao da je reč o obimu robe godišnje vredne stotine miliona evra.

„Moramo da imamo u vidu da postoji veliki obim uvoza iz Srbije, jer za godinu dana uvozimo oko 400 miliona evra proizvoda, dok iz Bosne i Hercegovine u jednoj godini uvozimo robe vredne oko 80 miliona evra”, naveo je Staviljeci, prenosi Tanjug.

Vlada u Prištini je odlučila da uvede porez od 10 posto na robu iz Srbije i BiH, izuzimajući tu međunarodne brendove koji se proizvode u odnosnim državama.

Na ovu odluku su reagovali EU i Srbija, koja su tražili da se ova odluka odmah povuče.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik