Pica dobila muzej u Bruklinu

Bez autora
Nov 08 2018

Početkom novembra u Njujorku je otvoren muzej pice, koji je od otvaranja obišlo 6.000 posetilaca. Muzej se nalazi u Bruklinu i smešten je na celom spratu jedne velike zgrade.Muzej je posvećen siru, sosevima, a u njemu posetioci mogu da vide i ogromne fotografije, skulpture, instalacije. Šefica "Bezimene mreže", grupe koja je došla na ideju da osnuje muzej, Aleksandra Serio, kaže da je naziv "pica" u imenu muzeja samo "udica" da posetioci uđu u muzej i vide umetnost.

Pica dobila muzej u BruklinuPočetkom novembra u Njujorku je otvoren muzej pice, koji je od otvaranja obišlo 6.000 posetilaca. Muzej se nalazi u Bruklinu i smešten je na celom spratu jedne velike zgrade.

Muzej je posvećen siru, sosevima, a u njemu posetioci mogu da vide i ogromne fotografije, skulpture, instalacije, prenosi AP.

Šefica "Bezimene mreže", grupe koja je došla na ideju da osnuje muzej, Aleksandra Serio, kaže da je naziv "pica" u imenu muzeja samo "udica" da posetioci uđu u muzej i vide umetnost.

"Najčešće su najjednostavnije ideje i najbolje. Želeli smo da iskoristimo sveprisutnost pice da nateramo ljude da prođu kroz vrata, pogledaju umetnost i čuju istoriju u malo drugom formatu", rekla je Serio.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik