Igračka ''ljigavac'' povučena s tržišta BiH

Bez autora
Nov 11 2018

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je da igračka ljigavac, bačvica, uvezena iz Kine, nije sigurna za korištenje zbog previsoke količine bora. U priopćenju se navodi da gutanje ili kontakt s prekomjernom količinom bora može imati štetan utjecaj na zdravlje djece, odnosno na njihov reproduktivni sustav. Uvoznik igračke marke "Dika tojs", "ROKS" iz Orašja, poduzeo je mjere povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovog uništavanja. Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku. S tržišta BiH bit će povučeni i prsluci za plivanje jer sigurnosni nepovratni ventil nije u funkciji. Prsluk "Svim sejf step b 32034" proizveden je u Kini, a njegov uvoznik "Peni plus" iz Sarajeva poduzeo je mjere povlačenja s tržišta ovog proizvoda i njegovog uništavanja.

Igračka ''ljigavac'' povučena s tržišta BiHAgencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je da igračka ljigavac, bačvica, uvezena iz Kine, nije sigurna za korištenje zbog previsoke količine bora.

U priopćenju se navodi da gutanje ili kontakt s prekomjernom količinom bora može imati štetan utjecaj na zdravlje djece, odnosno na njihov reproduktivni sustav.

Uvoznik igračke marke "Dika tojs", "ROKS" iz Orašja, poduzeo je mjere povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovog uništavanja, prenosi Srna.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku. S tržišta BiH bit će povučeni i prsluci za plivanje jer sigurnosni nepovratni ventil nije u funkciji.

Prsluk "Svim sejf step b 32034" proizveden je u Kini, a njegov uvoznik "Peni plus" iz Sarajeva poduzeo je mjere povlačenja s tržišta ovog proizvoda i njegovog uništavanja.

Za biciklističku kacigu "CTG-MV-15 Sin-bajk", također proizvedenu u Kini, utvrđeno je da predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne pruža zaštitu od udara i ozljeda, te će i ona biti povučena s tržišta i uništena.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod iz Agencije za nadzor nad tržištem savjetuju da ga vrate uvozniku "GRIOSS" Grude/"Ciak" Sarajevo ili u maloprodajnu trgovinu gdje je kupljena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik