Za 404 nova radna mesta 200 miliona dinara

Bez autora
Nov 11 2018

Predstavnicima 17 malih i srednjih preduzeća dodeljeni su ugovori za subvencije za otvaranje 404 nova radna mesta vredni 200 miliona dinara. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je to samo deo onoga što u vladi čine za brži ekonomski razvoj Vojvodine i cele Srbije.Konkursi ne podrazumevaju samo otvaranje novih radnih mesta, već je tu i modernizacija proizvodnje, uvođenje nove opreme i tehnologija, kao i ravnomeran regionalni razvoj, jer smo prepoznali preduzeća koja ulažu u nerazvijene opštine i ona su dobila najviše sredstava. Tako da je korist višestruka, rekao je Milićević.

Za 404 nova radna mesta 200 miliona dinaraPredstavnicima 17 malih i srednjih preduzeća dodeljeni su ugovori za subvencije za otvaranje 404 nova radna mesta vredni 200 miliona dinara. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je to samo deo onoga što u vladi čine za brži ekonomski razvoj Vojvodine i cele Srbije.

"Konkursi ne podrazumevaju samo otvaranje novih radnih mesta, već je tu i modernizacija proizvodnje, uvođenje nove opreme i tehnologija, kao i ravnomeran regionalni razvoj, jer smo prepoznali preduzeća koja ulažu u nerazvijene opštine i ona su dobila najviše sredstava. Tako da je korist višestruka", rekao je Milićević.

Od formiranja pre godinu i po dana, preko Razvojne agencije Vojvodine je kroz dosadašnje konkurse sa 650 miliona dinara omogućeno otvaranje 1490 novih radnih mesta.

"Jedan od tri najsrećnija dana u godini za RAV je kada potpisujemo ugovore i praktično vraćamo deo sredstava koja privreda izdvaja za državu. Na taj način pokušavamo da pomognemo pre svega našim, domaćim preduzećima koja se bore u uslovima otvorenog tržista i surove konkurencije.", rekao je direktor Razvojne agencije Nikola Zzeželj.

Milićević je najavio da će u 2019. biti i drugih vrsta pomoći Pokrajinske vlade kroz subvencije za MSP i to pre svega za uvođenje novih i sofisticiranih tehnologija i za podsticanje izvoza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik