Folksvagenov električni automobil za manje od 20.000 evra?

Bez autora
Nov 12 2018

Nemački Folksvagen ponudiće električni automobil po ceni nižoj od 20.000 evra, a svoje tri fabrike će pretvoriti u postrojenja za proizvodnju električnih vozila, prenosi Rojters pozivajući se na tvrdnje neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom. Kako se navodi, planira se kapacitet proizvodnje električnog automobila, poznatijeg kao MEB entry, od 200.000 jedinica, a za drugo vozilo, I.D. Aero, od 100.000 jedinica. Nadzorni odbor VW-a bi o tim planovima trebalo da diskutuje na sastanku 16. novembra. Iz VW-a su odbili da komentarišu planove. Nakon skandala vezanom za manipulacije emisijama štetnih gasova, VW i ostali proizvodjači automobila pokušavaju da se prilagode novim, strožim pravilima, a kako gradovi počinju da donose planove za zabranu dizelaša, proizvodjači se sve više okreću proizvodnji električnih automobila.

Folksvagenov električni automobil za manje od 20.000 evra?Nemački Folksvagen (VW) ponudiće električni automobil po ceni nižoj od 20.000 evra, a svoje tri fabrike će pretvoriti u postrojenja za proizvodnju električnih vozila, prenosi Rojters pozivajući se na tvrdnje neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom.

Kako se navodi u informaciji, planira se kapacitet proizvodnje električnog automobila, poznatijeg kao “MEB entry”, od 200.000 jedinica, a za drugo vozilo, “I.D. Aero”, od 100.000 jedinica.

Nadzorni odbor VW-a bi o tim planovima trebalo da diskutuje na sastanku 16. novembra.

Iz VW-a su odbili da komentarišu planove, dodaje Rojtrers.

Nakon skandala vezanom za manipulacije emisijama štetnih gasova, VW i ostali proizvodjači automobila pokušavaju da se prilagode novim, strožim pravilima, a kako gradovi počinju da donose planove za zabranu dizelaša, proizvodjači se sve više okreću proizvodnji električnih automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik