Pri kraju rekonstrukcija Golubačke tvrđave

Bez autora
Nov 14 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se rekonstrukcija Golubačke tvrđave privodi kraju i da će ona biti dostupna svim posetiocima od početka naredne turističke sezone. Ljajić je u izjavi novinarima prilikom obilaska tvrđave istakao da je bilo kašnjenja u realizaciji tog projekta, pre svega zbog arheoloških radova, ali da je zbog onoga što je urađeno, vredelo čekati. On je ukazao na to da je završeno oko 90 odsto radova na tvrđavi i da bi do 5. decembra trebalo da budu gotovi radovi na unutrašnjem uređenju glavne palate koja je centralno mesto za čitavo zdanje.

Pri kraju rekonstrukcija Golubačke tvrđavePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se rekonstrukcija Golubačke tvrđave privodi kraju i da će ona biti dostupna svim posetiocima od početka naredne turističke sezone.

Ljajić je u izjavi novinarima prilikom obilaska tvrđave istakao da je bilo kašnjenja u realizaciji tog projekta, pre svega zbog arheoloških radova, ali da je zbog onoga što je urađeno, vredelo čekati.

On je ukazao na to da je završeno oko 90 odsto radova na tvrđavi i da bi do 5. decembra trebalo da budu gotovi radovi na unutrašnjem uređenju glavne palate koja je centralno mesto za čitavo zdanje.

Do marta će biti izgrađeni i pristupi, odnosno metalne stepenice do svih kula, istakao je Ljajić podsetivši na to da je tokom ove godine, dok tvrđava nije bila dostupna za posetioce, taj kompleks posetilo 80 hiljada turista od kojih polovinu čine domaći, a drugu polovinu gosti iz Rumunije.

U Golubac su ove godine pristala 44 kruzera sa 3.500 turista koji su, kako je dodao, uglavnom iz Amerike, Australije i Velike Britanije.

Naredne godine očekujemo između 100 i 150 hiljada turista kada svi objekti budu završeni, rekao je Ljajić, izrazivši uverenje da će Golubačka tvrđava biti nova turistička destinacija na mapi Srbije koja bi u perspektivi mogla da bude jedno od najatraktivnijih mesta u zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik