Cijene goriva padaju i kod nas

Bez autora
Nov 19 2018

S obzirom na to da je na svjetskom tržištu cijena nafte pala i prošle sedmice, te je na najnižem nivou u proteklih nekoliko mjeseci, cijene su počele padati i kod nas.Kako su kazali iz Ministarstva trgovine Federacije BiH, još prošle sedmice pojedine benzinske pumpe smanjile su cijene benzina, a ove sedmice će smanjivati i cijene dizel goriva. Smanjenje je za po pet feninga, a cijene su i dalje različite na pumpama, s obzirom na slobodno formiranje cijena. Najjeftinije gorivo u Federaciji trenutno je 2,21 KM, kazali su iz Ministarstva.

Cijene goriva padaju i kod nasS obzirom na to da je na svjetskom tržištu cijena nafte pala i prošle sedmice, te je na najnižem nivou u proteklih nekoliko mjeseci, cijene su počele padati i kod nas.

Kako su nam kazali iz Ministarstva trgovine Federacije BiH, još prošle sedmice pojedine benzinske pumpe smanjile su cijene benzina, a ove sedmice će smanjivati i cijene dizel goriva.

- Smanjenje je za po pet feninga, a cijene su i dalje različite na pumpama, s obzirom na slobodno formiranje cijena. Najjeftinije gorivo u Federaciji trenutno je 2,21 KM, kazali su nam iz Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik