Veća potražnja za bankarskim sefovima

Bez autora
Nov 20 2018

Zbog velike potražnje građana za iznamljivanjem bankarskih sefova, većina banaka je proširila svoje kapacitete u prethodnom periodu. Najveća potražnja je za sefovima najmanjih dimenzija, i građani ih uglavnom iznajmljuju na period od godinu dana za oko 3.000 dinara. Rukovodilac odeljenja za poslove sa stanovništvom u Jubmes banci Miomir Gligorijević je naveo da postoji mogućnost zakupa sef i na mesec dana. U tom slučaju, zakup je skuplji i kreće se počev od od 500 dinara mesečno. Prema važećem zakonu, banke nemaju pravo, a ni obavezu, da znaju sadržaj sefa klijenta. Ugovorom se samo definiše šta u njima ne bi smelo da se čuva – predmeti koji mogu da izazovu eksploziju ili požar, koji su podložni raspadanju, kvarenju i koji mogu ugroziti bezbednost zaposlenih ili same banke, ali ne bi smeo da se čuva ni novac.

Veća potražnja za bankarskim sefovimaZbog velike potražnje građana za iznamljivanjem bankarskih sefova, većina banaka je proširila svoje kapacitete u prethodnom periodu, objavio je portal Kamatica.

Najveća potražnja je za sefovima najmanjih dimenzija, i građani ih uglavnom iznajmljuju na period od godinu dana za oko 3.000 dinara. Rukovodilac odeljenja za poslove sa stanovništvom u Jubmes banci Miomir Gligorijević je naveo da postoji mogućnost zakupa sef i na mesec dana.

U tom slučaju, kako piše portal Kamatica, zakup je skuplji i kreće se počev od od 500 dinara mesečno. Prema važećem zakonu, banke nemaju pravo, a ni obavezu, da znaju sadržaj sefa klijenta.

Ugovorom se samo definiše šta u njima ne bi smelo da se čuva – predmeti koji mogu da izazovu eksploziju ili požar, koji su podložni raspadanju, kvarenju i koji mogu ugroziti bezbednost zaposlenih ili same banke, ali ne bi smeo da se čuva ni novac.

Prema navodima banke Inteza, banka garantuju za sigurnost, tajnost i nepovredivost sefa i obavezuju se da će korisniku i punomoćniku, bez prisustva treće osobe, obezbedi nesmetan pristup zakupljenom sefu, prenosi portal Kamatica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik