Dvomilijunti putnik Croatia Airlinesa u 2018. godini

Bez autora
Nov 21 2018

Croatia Airlines danas je dočekao dvomilijuntog putnika u ovoj godini i to 16 dana ranije nego lani, kad je prvi put u svojoj povijesti prevezao više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine, priopćilo je Croatia Airlines. Ovogodišnja jubilarna putnica Olinka Gašparović, doputovala je iz Münchena u Split. Nju su na svečanosti u Splitu nagradili Croatia Airlines i Zračna luka Split. Dvomilijunti putnik ove je godine zabilježen 16 dana prije nego u 2017., kada smo prvi put u povijesti tvrtke prevezli više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine. U 2018. u našim se zrakoplovima ukupno očekuje više od 2,2 milijuna putnika, odnosno najveći broj putnika na godišnjoj razini od početka komercijalnog letenja 1991. godine, rekao je direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka.

Dvomilijunti putnik Croatia Airlinesa u 2018. godiniCroatia Airlines danas je dočekao dvomilijuntog putnika u ovoj godini i to 16 dana ranije nego lani, kad je prvi put u svojoj povijesti prevezao više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine, priopćilo je Croatia Airlines.

Ovogodišnja jubilarna putnica Olinka Gašparović, doputovala je iz Münchena u Split. Nju su na svečanosti u Splitu nagradili Croatia Airlines i Zračna luka Split.

"Dvomilijunti putnik ove je godine zabilježen 16 dana prije nego u 2017. godini, kada smo prvi put u povijesti tvrtke prevezli više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine. U 2018. godini u našim se zrakoplovima ukupno očekuje više od 2,2 milijuna putnika, odnosno najveći broj putnika na godišnjoj razini od početka komercijalnog letenja 1991. godine", rekao je direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka.

U Croatia Airlinesu ističu da je od početka godine do danas Croatia Airlines ostvario rast putničkog prometa od tri posto, a u tom je razdoblju prevezao oko 52 tisuće putnika više nego u istom razdoblju lani.

Flotu hrvatskoga nacionalnog prijevoznika čini 12 zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik