Popularna hrvatska aplikacija dobila 6 milijuna dolara na raspolaganje

Bez autora
Nov 21 2018

Jedno lice hrvatske IT scene već duže vremena obara fantastične rezultate na globalnoj razini – Damir Sabol i aplikacija Photomath. Photomath je fantastična aplikacija za (ne)matematičare koja ljudima olakšava rješavanje zadataka, a sve to u suradnji s pametnim telefonom. Kada je Photomath pušten na tržište bio je jedna od najpopularnijih aplikacija, a do danas je uspješno preuzeta više od 100 milijuna puta. Iza ovih fantastičnih rezultati stoji sjajna ideja i realizacija projekta koji je za cilj imao olakšati računanje što jednostavnih, što kompleksnih matematičkih zadataka. Uz to što je aplikacija zainteresirala mnogobrojne korisnike, isto je tako zainteresirala i mnoge ulagače. Nekoliko je bitnih ulagača u ovu aplikaciju, a među najznačajnijima se istaknuo američki venture capital fond Goodwater Capital.

Popularna hrvatska aplikacija dobila 6 milijuna dolara na raspolaganjeJedno lice hrvatske IT scene već duže vremena obara fantastične rezultate na globalnoj razini – Damir Sabol i aplikacija Photomath.

Photomath je fantastična aplikacija za (ne)matematičare koja ljudima olakšava rješavanje zadataka, a sve to u suradnji s pametnim telefonom. Kada je Photomath pušten na tržište bio je jedna od najpopularnijih aplikacija, a do danas je uspješno preuzeta više od 100 milijuna puta.

Iza ovih fantastičnih rezultati stoji sjajna ideja i realizacija projekta koji je za cilj imao olakšati računanje što jednostavnih, što kompleksnih matematičkih zadataka.

Uz to što je aplikacija zainteresirala mnogobrojne korisnike, isto je tako zainteresirala i mnoge ulagače. Nekoliko je bitnih ulagača u ovu aplikaciju, a među najznačajnijima se istaknuo američki venture capital fond Goodwater Capital. Nedavno su tako u Photomath dobili značajnu investiciju u iznosu od čak 6 milijuna dolara, što je sjajan temelj za daljnji razvoj aplikacije, piše PC Chip.

Iz tvrtke poručuju kako će navedeni novac utrošiti na daljnji razvoj aplikacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik