Ni kupci niti trgovci ne znaju prava potrošača

Bez autora
Nov 21 2018

Najveći nesporazumi na relaciji trgovac-kupac dešavaju se zato što ni jedni niti drugi ne poznaju dovoljno prava potrošača, rekao je predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača “Zvono” u Bijeljini Jovo Vasilić. Vasilić je ocijenio da su dosadašnja iskustva pokazala su prodavci prilično neupućeni u prava kupaca i naveo da su najčešće pritužbe potrošača zbog loše komunikcije sa trgovcima. Najveći broj žalbi dolazi na tehničku robu i obuću. Vasilić je rekao da je u završnoj fazi projekat pod nazivom “Jačanje svijesti trgovaca o pravima potrošača” koji Udruženje za zaštitu potrošača “Zvono” realizuje u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske radi obuke trgovaca o pravima potrošača.

Ni kupci niti trgovci ne znaju prava potrošačaNajveći nesporazumi na relaciji trgovac-kupac dešavaju se zato što ni jedni niti drugi ne poznaju dovoljno prava potrošača, rekao je Srni predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača “Zvono” u Bijeljini Jovo Vasilić.

Vasilić je ocijenio da su dosadašnja iskustva pokazala su prodavci prilično neupućeni u prava kupaca i naveo da su najčešće pritužbe potrošača zbog loše komunikcije sa trgovcima.

Najveći broj žalbi dolazi na tehničku robu i obuću.

Vasilić je rekao da je u završnoj fazi projekat pod nazivom “Jačanje svijesti trgovaca o pravima potrošača” koji Udruženje za zaštitu potrošača “Zvono” realizuje u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske radi obuke trgovaca o pravima potrošača.

Udruženje “Zvono” će u narednom periodu u svim tržnim centrima u regiji održati radionice sa trgovcima i podijeliti im brošure koje sažeto prikazuju prava potrošača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik