U APR-u odobrena hiljadita e-registracija preduzetnika

Bez autora
Dec 05 2018

Od početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre odobrena je 1.000-ta elektronska registracija osnivanja preduzetnika. Uslugu e-registracije prvi su iskoristili preduzetnici koji su se registrovali za delatnosti iz oblasti vezanih za informacione tehnologije i poslovanje.U nizu tih poslova su računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, specijalizovane dizajnerske delatnosti, kombinovane kancelarijsko-administrativne usluge, računovodstveni, knjigovodstveni, revizorski poslovi, poresko savetovanje, arhitektonska delatnost.

U APR-u odobrena HILJADITA e-registracija preduzetnikaOd početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) odobrena je 1.000-ta elektronska registracija osnivanja preduzetnika.

Uslugu e-registracije prvi su iskoristili preduzetnici koji su se registrovali za delatnosti iz oblasti vezanih za informacione tehnologije i poslovanje.

U nizu tih poslova su računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, specijalizovane dizajnerske delatnosti, kombinovane kancelarijsko-administrativne usluge, računovodstveni, knjigovodstveni, revizorski poslovi, poresko savetovanje, arhitektonska delatnost.

Iz APR-a kažu da preduzetnike ohrabruju da elektronski registruju firmu zbog pojednostavljenje procedure i nižih troškova osnivanja.

Kako je saopšteno, osim usluge e-registracije osnivanja preduzetnika i jednočlanih privrednih društava, APR pruža privrednicima i e-registraciju finansijskih izveštaja, kao i izdavanje elektronskih gradjevinskih dozvola.

Najavljuju da se uskoro očekuje uvodjenje Centralne evidencije stvarnog vlasništva u kojoj će se prijave dostavljati iskučivo u elektronskom obliku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik