Kvota za izvoz govedine u Tursku sledeće godine veća za 40 odsto

Bez autora
Dec 06 2018

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović sastao se u Ankari sa ministrom poljoprivrede Turske Bekirom Pakdemirlijem, sa kojim je postigao dogovor o proširenju saradnje i trgovine poljoprivrednim proizvodima. U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede navodi se da je za našu zemlju od najvećeg značaja izvoz goveđeg mesa. S obzirom na to da je dosadašnja kvota od 5.000 tona ispunjena za samo četiri meseca, Nedimović se dogovorio sa turskim kolegom o povećanju kvote za 40 odsto. To će samo po osnovu goveđeg mesa povećati izvoz u Tursku sa trenutnih 25 miliona evra na gotovo 35 miliona evra.

Kvota za izvoz govedine u Tursku sledeće godine veća za 40 odstoMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović sastao se u Ankari sa ministrom poljoprivrede Turske Bekirom Pakdemirlijem, sa kojim je postigao dogovor o proširenju saradnje i trgovine poljoprivrednim proizvodima.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede navodi se da je za našu zemlju od najvećeg značaja izvoz goveđeg mesa.

S obzirom na to da je dosadašnja kvota od 5.000 tona ispunjena za samo četiri meseca, Nedimović se dogovorio sa turskim kolegom o povećanju kvote za 40 odsto.

To će samo po osnovu goveđeg mesa povećati izvoz u Tursku sa trenutnih 25 miliona evra na gotovo 35 miliona evra.

Novi pregovori o daljem povećanju kvota i proširenju saradnje u agraru uslediće već sredinom 2019. godine, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik