Ljubljana će dobiti Ikeu tek 2020.

Bez autora
Dec 11 2018

Glavni grad Slovenije vjerojatno će dobiti Ikeu 2020. godine. To je šest godina nakon što je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković s Ikeom potpisao pismo namjere o gradnji trgovačkog centr au Ljubljani. Ikea je potom kupila zemmljište u BTC-u od Zavarovalnice Triglav. Gradnju su namjeravali otpočeti još 2015. godine. No, tri godine kasnije nije se dogodilo ništa. Razlog? Janković ne može bez zemljošta zajamčiti pristupnu cestu do Ikee. A bez toga Ikea ne želi početi gradnju. Tako je ključna prepreka na putu do izgradnje Ikee nekretninski mogul Aleksander Jereb u čijem je vlasništvu zemljište na kojem je trasa spomenute ceste.

Ljubljana će dobiti Ikeu tek 2020.Glavni grad Slovenije vjerojatno će dobiti Ikeu 2020. godine. To je šest godina nakon što je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković s Ikeom potpisao pismo namjere o gradnji trgovačkog centr au Ljubljani.

Ikea je potom kupila zemmljište u BTC-u od Zavarovalnice Triglav. Gradnju su namjeravali otpočeti još 2015. godine.

No, tri godine kasnije nije se dogodilo ništa. Razlog? Janković ne može bez zemljošta zajamčiti pristupnu cestu do Ikee. A bez toga Ikea ne želi početi gradnju. Tako je ključna prepreka na putu do izgradnje Ikee nekretninski mogul Aleksander Jereb u čijem je vlasništvu zemljište na kojem je trasa spomenute ceste.

Ikea je u međuvremenu izabrala izvođače građevinskih radova. Gradnja trgovačkog centra traje obično godinu dana.

- Ako ćemo s gradnjom krenuti sredinom iduće godine, vrata bismo mogli otvoriti 2020. godine, rekao je Siol.netu Vladislav Lalić, regionalni direktor za nekretnine i razvoj društva IKEA SEE.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik