Izabran novi Odbor direktora Luke Bar

Bez autora
Dec 11 2018

Akcionari Luke Bar izabrali su u ponedjeljak na vanrednoj sjednici Skupštine novi Odbor direktora, treći u posljednjih mjesec i po. Za predstavnike državnog kapitala u Bordu, na predlog Vlade, izabrani su Nedžib Ibrišimović, Vladan Radonjić, Biljana Jakić i Vojin Žugić, dok će manjinske akcionare i dalje zastupati Aleksandar Jovović. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora biće izabran njegov predsjednik, piše Pobjeda. U prethodnom Odboru direktora Luke Bar, koji je izabran na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara krajem oktobra, interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Vojin Žugić, dok je manjinske akcionare i tada zastupao Aleksandar Jovović. Na konstitutivnoj sjednici tog Odbora početkom novembra, za predsjednika Borda kompanije jednoglasno je izabran Žugić, a za njegovog zamjenika Đelović.

Izabran novi Odbor direktora Luke BarAkcionari Luke Bar izabrali su u ponedjeljak na vanrednoj sjednici Skupštine novi Odbor direktora, treći u posljednjih mjesec i po.

Za predstavnike državnog kapitala u Bordu, na predlog Vlade, izabrani su Nedžib Ibrišimović, Vladan Radonjić, Biljana Jakić i Vojin Žugić, dok će manjinske akcionare i dalje zastupati Aleksandar Jovović.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora biće izabran njegov predsjednik, piše Pobjeda.

U prethodnom Odboru direktora Luke Bar, koji je izabran na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara krajem oktobra, interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Vojin Žugić, dok je manjinske akcionare i tada zastupao Aleksandar Jovović.

Na konstitutivnoj sjednici tog Odbora početkom novembra, za predsjednika Borda kompanije jednoglasno je izabran Žugić, a za njegovog zamjenika Đelović.

Samo nekoliko dana nakon izbora tog Odbora, iz Vlade su objasnili da će njegovi članovi biti razriješeni i izabran novi Bord na vanrednoj Skupštini akcionara, zato što Honsić nema visoku stručnu spremu, što je uslov koji je predviđen statutom kompanije.

Novoizabrani Odbor direktora bi u narednom periodu trebalo da donese odluku o izboru izvršnog direktora barske kompanije.

Na javni konkurs za izbor izvršnog direktora prijavili su se Željko Ivanović, Vladan Vučelić, Dragan Nikezić i Zarija Franović.

Poziciju izvršnog direktora Luke Bar do oktobra je pokrivao Franović, kojeg je smijenio Odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur.

Taj Odbor direktora je ostao bez mandata kad je ostavku na članstvo sredinom septembra podnio Branislav Branković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik