Nemci odštampali motocikl: Zove se Nora i izgleda kao da je vozi Betmen

Bez autora
Dec 11 2018

Prvi svetski tri-de štampani motocikl ugledao je svetlost dana u Nemačkoj. Ima samo 15 delova i potpuno je spreman za vožnju. Zove se Nora i izgleda kao da je vozi Betmen. Napravljena je i složena isključivo pomoću tri-de štampača.To podrazumeva gume, viljušku motocikla, sedište i ram. Praktično, molekul po molekul, odštampane su sve komponente, osim električnih. Tehnika je, doslovno, izmišljena. Posebno sam ponosan na gume. Tvrde su, napravljene od specijalnog materijala, sa posebnom šarom. Njihov dizajn je potpuno novi način razmišljanja o gumama, objašnjava pronalazač Danijel Buning.

Nemci odštampali motocikl: Zove se Nora i izgleda kao da je vozi BetmenPrvi svetski tri-de štampani motocikl ugledao je svetlost dana u Nemačkoj. Ima samo 15 delova i potpuno je spreman za vožnju. Zove se Nora i izgleda kao da je vozi Betmen. Napravljena je i složena isključivo pomoću tri-de štampača.

To podrazumeva gume, viljušku motocikla, sedište i ram. Praktično, molekul po molekul, odštampane su sve komponente, osim električnih. Tehnika je, doslovno, izmišljena.

„Posebno sam ponosan na gume. Tvrde su, napravljene od specijalnog materijala, sa posebnom šarom. Njihov dizajn je potpuno novi način razmišljanja o gumama“, objašnjava pronalazač Danijel Buning.

Tri-de štampanje omogućava dizajnerima da pretvore ideje u konkretne predmete dva puta brže. Nera je, od koncepcije do realizacije, nastala za 12 nedelja.

Pri tom, tri-de štampa omogućava kreiranje čak i onih oblika koji su, tradicionalnom metodom, nedostupni. Nora za sada ne ide u masovnu proizvodnju.

Ljubitelji motocikala nadaju se da će ipak stići do prodaje, samo dok još odštampaju i kacige.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik