SAD usvojile rezoluciju protiv izgradnje "Severnog toka 2"

Bez autora
Dec 12 2018

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju protiv izgradnje 11 milijardi dolara vrednog gasovoda "Severni tok 2", na šta je zvanična Moskva odmah reagovala ocenom da je reč o još jednom pokušaju da se ugrozi sprovođenje, kako kažu, čisto komercijalnog projekta.Predstavnički dom SAD-a je saopštio da je taj gasovod "drastičan korak unazad za energetsku bezbednost Evrope i za interese SAD", pozivajući evropske vlade da odbace projekat. Rezolucijom se, takođe, poziva američki predsednik Donald Tramp da "iskoristi sva raspoloživa sredstva kako bi podržao energetsku bezbednost Evrope" kroz diverzifikaciju tržišta i smanjenje zavisnosti od Rusije.

SAD usvojile rezoluciju protiv izgradnje "Severnog toka 2"Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju protiv izgradnje 11 milijardi dolara vrednog gasovoda "Severni tok 2", na šta je zvanična Moskva odmah reagovala ocenom da je reč o još jednom pokušaju da se ugrozi sprovođenje, kako kažu, čisto komercijalnog projekta.

Predstavnički dom SAD-a je saopštio da je taj gasovod "drastičan korak unazad za energetsku bezbednost Evrope i za interese SAD", pozivajući evropske vlade da odbace projekat, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Rezolucijom se, takođe, poziva američki predsednik Donald Tramp da "iskoristi sva raspoloživa sredstva kako bi podržao energetsku bezbednost Evrope" kroz diverzifikaciju tržišta i smanjenje zavisnosti od Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući rezoluciju, rekao da su pokušaji SAD da ugrozi ovaj projekat primer nefer konkurencije, koja ima za cilj da onemogući realizaciju jednog čisto komercijalnog projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik