Tenderi za žičare i nove ski staze

Bez autora
Dec 13 2018

Vlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima "Kolašin 1600" i "Žarski" u opštini Mojkovac. Ukupna vrijednost nabavki je 18 miliona eura, devet miliona eura po skijalištu. Predmet javnih nabavki su izrada idejnih rješenja, glavnih projekata, izgradnja žičara kapaciteta 2.600 skijaša na sat, izgradnja oko 9,5 km novih ski staza na Žarskom i oko 9 km u 'Kolašinu 1600', kao i projektovanje, nabavka i izgradnja trafostanica na obije lokacije i izrada idejnih rješenja i glavnih projekata sistema vještačkog osnježavanja. Nova žičara i ski staze na skijalištu 'Kolašin 1600' povezaće ga sa skijalištem 'Kolašin 1450', navode iz Vlade.

Tenderi za žičare i nove ski stazeVlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima "Kolašin 1600" i "Žarski" u opštini Mojkovac. Ukupna vrijednost nabavki je 18 miliona eura, devet miliona eura po skijalištu.

"Predmet javnih nabavki su izrada idejnih rješenja, glavnih projekata, izgradnja žičara kapaciteta 2.600 skijaša na sat, izgradnja oko 9,5 km novih ski staza na Žarskom i oko 9 km u 'Kolašinu 1600', kao i projektovanje, nabavka i izgradnja trafostanica na obije lokacije i izrada idejnih rješenja i glavnih projekata sistema vještačkog osnježavanja. Nova žičara i ski staze na skijalištu 'Kolašin 1600' povezaće ga sa skijalištem 'Kolašin 1450'", navode iz Vlade.

Rok za izradu dokumentacije je šest mjeseci od potpisivanja Ugovora, a za izvođenje radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao.

"Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Vlade Crne Gore kojom se želi podstaći i ubrzati razvoj Sjevera i obezbijediti valorizacija potencijala i resursa ovog dijela države", navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik