Sava u dokapitalizaciju od 2,7 milijuna eura

Bez autora
Dec 16 2018

Dioničari Save prihvatili su na skupštini protuprijedlog Slovenskog državnog holdinga prema kojemu će se temeljni kapital povećani za 2,69 milijuna eura, a ne za 5,05 milijuna kako je predlagao Upravni odbor. Dokapitalizacija, u kojoj će moći sudjelovati postojeći dioničari, bit će uspješna ako bude uplaćeno barem 2,57 milijuna eura. Ovaj su prijedlog prihvatili svi pisutni dioničari, ukupno 95,08 posto predstavnika kapitala. Slovenski državni holding u obrazloženju pojašnjava kako su SDH u ulozi vjerovnika kao i drugi vjerovnici Save pristali na odgodu plaćanja dijela oveza u ukupnoj visini od 2,08 milijuna eura, zato društvo ne treba vlasnički kapital kojeg predlaže Uprava.

Sava u dokapitalizaciju od 2,7 milijuna euraDioničari Save prihvatili su na skupštini protuprijedlog Slovenskog državnog holdinga prema kojemu će se temeljni kapital povećani za 2,69 milijuna eura, a ne za 5,05 milijuna kako je predlagao Upravni odbor.

Dokapitalizacija, u kojoj će moći sudjelovati postojeći dioničari, bit će uspješna ako bude uplaćeno barem 2,57 milijuna eura.

Ovaj su prijedlog prihvatili svi pisutni dioničari, ukupno 95,08 posto predstavnika kapitala. Slovenski državni holding u obrazloženju pojašnjava kako su SDH u ulozi vjerovnika kao i drugi vjerovnici Save pristali na odgodu plaćanja dijela oveza u ukupnoj visini od 2,08 milijuna eura, zato društvo ne treba vlasnički kapital kojeg predlaže Uprava.

Temeljni kapital tako će se povećati s 26,4 milijuna eura za najviše 2,69 milijuna eura i to emisijom novih dionica po cijeni od jednog eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik