U narednih godinu dana banja Palić dobija velnes centar

Bez autora
Dec 16 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju spa i velnes centra u banji Palić. On je tom prilikom istakao da je Palić možda i jedina od 18 prioritetnih turističkih destinacija u kojima se beleži pad broja turista koji dolaze. Po broju dolazaka, Palić je na četvrtom mestu u odnosu na druge banje, ali po broju noćenja tek na 14. mestu. Ljajić je dodao da je ovo, inače, jedna od najvećih investicija u turizam u Srbiji. Sinergija Republike, Pokrajine i Grada daće rezultat, a to je da Palić i Subotica budu među 10 turističkih destinacija u zemlji, poručio je potpredsednik Vlade i dodao da će razvoj turizma i privrede povećati i životni standard građana u Subotici.

U narednih godinu dana banja Palić dobija velnes centarPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju spa i velnes centra u banji Palić.

Ljajić je tom prilikom istakao da je Palić možda i jedina od 18 prioritetnih turističkih destinacija u kojima se beleži pad broja turista koji dolaze.

Po broju dolazaka, kako je naveo, Palić je na četvrtom mestu u odnosu na druge banje, ali po broju noćenja tek na 14. mestu.

Ljajić je dodao da je ovo, inače, jedna od najvećih investicija u turizam u Srbiji.

Sinergija Republike, Pokrajine i Grada daće rezultat, a to je da Palić i Subotica budu među 10 turističkih destinacija u zemlji, poručio je potpredsednik Vlade i dodao da će razvoj turizma i privrede povećati i životni standard građana u Subotici.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Gradonačelnik Subotice poručio je da je ovo veliki dan za sve Subotičane i veliki korak da se Palić vrati na turističku mapu Srbije i regiona.

U protekle dve godine, kako je podsetio, u palićku infrastrukturu uloženo je više od 200 miliona dinara, pa tako imamo prelepu veliku pozornicu, veliki park i letnju pozornicu.

Laban je istakao da će ovaj projekat pomoći i privredi Srbije, povećati broj turista i samim tim život Subotičana učiniti kvalitetnijim.

Nalazimo se na lokaciji ''Muškog štranda'', na površini od 4,4 hektara, gde ćemo za oko godinu napraviti moderan velnes i akva centar na 30 hiljada kvadrata, sa pet unutrašnjih i 5 spoljašnjih bazena, najavio je gradonačelnik Subotice.

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović naveo je da će jednu trećinu novca za ovaj projekat dati Grad Subotica, trećinu Pokrajina, a trećinu Republika.

Mirović je najavio da će u Subotici narednih godina biti realizovani i mnogi drugi projekti.

Očekujemo konačno završetak subotičkog Narodnog pozorišta najkasnije do početka 2020. godine, a očekuje nas i nastavak radova na Ipsilon kraku, ukazao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik