Dogodine pet kapitalnih objekata u Zaječaru

Bez autora
Dec 17 2018

U Zaječaru će dogodine početi izgradnja pet kapitalnih objekata, koji će koštati blizu 100 miliona evra, dok će u njima posao dobiti skoro 5.000 ljudi. Sa britanskom kompanijom "Aptiva pakard", jednim od vodećih svetskih proizvođača električnih i elektronskih komponenata za automobile, gotovo da je sve utanačeno oko otvaranja pogona površine 40.000 kvadrata u Zaječaru, vrednog oko 35 miliona evra, u kome bi, za početak, posao trebalo da dobije oko 1.000 radnika. Nakon uhodavanja proizvodnje, posao u ovoj firmi, koja širom sveta zapošljava gotovo 200.000 ljudi, trebalo bi da dobije još 1.500 radnika.

Dogodine pet kapitalnih objekata u ZaječaruU Zaječaru će dogodine početi izgradnja pet kapitalnih objekata, koji će koštati blizu 100 miliona evra, dok će u njima posao dobiti skoro 5.000 ljudi - saznaju "Novosti".

Sa britanskom kompanijom "Aptiva pakard", jednim od vodećih svetskih proizvođača električnih i elektronskih komponenata za automobile, gotovo da je sve utanačeno oko otvaranja pogona površine 40.000 kvadrata u Zaječaru, vrednog oko 35 miliona evra, u kome bi, za početak, posao trebalo da dobije oko 1.000 radnika.

Nakon uhodavanja proizvodnje, posao u ovoj firmi, koja širom sveta zapošljava gotovo 200.000 ljudi, trebalo bi da dobije još 1.500 radnika.

Italijanski gigant "De Longi", jedan od vodećih svetskih proizvođača malih kućnih aparata, ima nameru da proizvodnju iz jedne susedne zemlje preseli u Zaječar. Oni u gradu na Timoku žele da naprave centar za jugoistočnu Evropu, a u tom pogonu, vrednom oko 40 miliona evra, posao bi trebalo da dobije oko dve hiljade radnika.

I nemački trgovinski lanac "Lidl" je već kaparisao parcelu za otvaranje svog objekta u Zaječaru, vrednog oko tri miliona evra, gde bi posao trebalo da dobije 50 radnika. Taj objeket bi se, kako sada stvari stoje, nalazio u neposrednoj blizini "ritejl parka", koji je već počela da gradi britanska "Posejdon grupa".

Britanci imaju nameru da otvore trgovinski centar, vredan oko 15 miliona evra, gde bi se u prodavali najveći svetski brendovi, a posao bi tu moglo da očekuje oko 500 radnika. "Posejdon grupa" je već kupila zemljište i počela sa izgradnjom "ritejl parka", čije se otvaranje očekuje sredinom naredne godine.

Ruski grad

Uz sve to, u Zaječaru, na Kraljevici, niče naselje u kome će boraviti 1.000 radnika ruskog "Gasproma", koji će tu stanovati tokom izgradnje deonice gasovoda "Turski tok" od Vrške čuke do Paraćina. Prema načelnom dogovoru, nakon izgradnje tog mini-grada, svi objekti biće poklonjeni gradu na Timoku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik