Završen još jedan projekat stručne obuke mladih

Bez autora
Dec 24 2018

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da su danas uručeni završni sertifikati polaznicima koji su uspešno okončali program stručne obuke “Podsticanje zapošljavanja mladih“. Program, koji se u poslednje tri godine realizuje u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju, ima za cilj da pruži dopunsko osposobljavanje osobama starosti od 15 do 35 godina, kako bi one unapredile svoj položaj na tržištu rada i brže došle do zaposlenja. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na svečanosti u Palati Srbija čestitao polaznicima, kojih je 87 uspešno završilo projekat, prenevši svim prisutnima zahvalnost na doprinosu u njegovoj realizaciji.

Završen još jedan projekat stručne obuke mladihMinistarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da su danas uručeni završni sertifikati polaznicima koji su uspešno okončali program stručne obuke “Podsticanje zapošljavanja mladih“.

Program, koji se u poslednje tri godine realizuje u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), ima za cilj da pruži dopunsko osposobljavanje osobama starosti od 15 do 35 godina, kako bi one unapredile svoj položaj na tržištu rada i brže došle do zaposlenja.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na svečanosti u Palati Srbija čestitao polaznicima, kojih je 87 uspešno završilo projekat, prenevši svim prisutnima zahvalnost na doprinosu u njegovoj realizaciji.

On je ocenio da su njihova posvećenost i zajednički rad najvažnije potvrde važnosti i dugoročnog potencijala projekta za sve koji su njegove zadatke u potpunosti ispunili.

Želim da izrazim veliko zadovoljstvo činjenicom što, nakon tri godine uspešnog sprovođenja ovog projekta, nastavljamo da pružamo podršku organizacijama i centrima koji omogućuju podsticajno okruženje mladima za sticanje preduzetničkih veština i započinjanje sopstvenog posla, naveo je ministar.

Njihov cilj je, kako je objasnio, da mladima olakša put do posla kroz stručno osposobljavanje kako bi samostalno mogli da postanu što konkurentniji na tržištu rada.

Prema njegovim rečima, to su mnogi od polaznika projekta do sada i potvrdili zaposlivši se u različitim oblastima – poput sektora korisničkih usluga, tekstilne industrije, primenjenog zanatstva i drugih.

Ministar je posebno izrazio zadovoljstvo time što su brojni mladi putem obuka stekli neophodne veštine i pokrenuli sopstveni posao.

On je takođe ukazao na činjenicu da se u okviru projekta posebna pažnja poklanja mladima iz društveno osetljivih grupa, što je omogućilo velikom broju mladih Roma i Romkinja da završe obuku iz karijernog vođenja i savetovanja, kao i stručnu obuku za zapošljavanje.

Realizacija projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“ biće nastavljena i naredne godine, kroz saradnju Ministarstva omladine i sporta i GIZ-a, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik