Nije planirano povećanje cene putarine u 2019. godini

Bez autora
Jan 07 2019

Nije planirano povećanje cene putarine u 2019. godini, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.Ona je rekla da za sada nema ni zahteva Puteva Srbije za povećanje cene putarine. Nije u planu da se podigne cena putarine. Mi, čak, planiramo kada budemo sledeće godine otvarali nove deonice autoputa, oko 100 kilometara na Koridoru 11, kao i na Koridoru 10, da se na njima neko vreme ne naplaćuje putarina, a kasnije da krene naplata po istim cenama, navela je Mihajlović.

Nije planirano povećanje cene putarine u 2019. godiniNije planirano povećanje cene putarine u 2019. godini, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je rekla Tanjugu da za sada nema ni zahteva Puteva Srbije za povećanje cene putarine.

- Nije u planu da se podigne cena putarine. Mi, čak, planiramo kada budemo sledeće godine otvarali nove deonice autoputa, oko 100 kilometara na Koridoru 11, kao i na Koridoru 10, da se na njima neko vreme ne naplaćuje putarina, a kasnije da krene naplata po istim cenama - navela je Mihajlović.

Podseća da je isto tako urađeno kada je pušten u saobraćaj autoput na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine, u dužini od 40 km.

Putarina je poslednji put u Srbiji poskupela 7. januara 2017. godine za 10 odsto. Tada je putarina, na primer, od Beograda do Niša povećana za automobile sa 730 dinara na 800 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik