Cene proizvoda i usluga u decembru više za 0,1 odsto

Bez autora
Jan 13 2019

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u decembru 2018. godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku više za 0,1 odsto.Potrošačke cene u decembru 2018. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za dva odsto. Ako ih uporedimo sa 2017. godinom, potrošačke cene u 2018. godini u proseku su veće takođe za dva odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u decembru 2018. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena zabeležen je u grupi hrana i bezalkoholna pića, kao i u grupama nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana i zdravstvo.

Cene proizvoda i usluga u decembru više za 0,1 odstoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u decembru 2018. godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku više za 0,1 odsto.

Potrošačke cene u decembru 2018. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za dva odsto. Ako ih uporedimo sa 2017. godinom, potrošačke cene u 2018. godini u proseku su veće takođe za dva odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u decembru 2018. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena zabeležen je u grupi hrana i bezalkoholna pića (jedan odsto), kao i u grupama nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana i zdravstvo (za po 0,4 odsto).

Pad cena registrovan je u grupama transport (-1,7 odsto), restorani i hoteli (-0,5 odsto), rekreacija i kultura (-0,3 odsto), kao i u grupama komunikacije i odeća i obuća (za po -0,2 odsto). 

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik