Podrška MSP sektoru za inovaciona rešenja

Bez autora
Jan 14 2019

U okviru projekta "Smart Factory Hub" dodeljenji su vaučeri za pokriće troškova uvođenja "pametnih" rešenja, inovacija, novih tehnologija privrednim društvima iz Srbije.Imajući u vidu osnovna ograničenja sa kojima se sektor MSP susreće prilikom uvođenja novih tehnologija, u okviru ovog projekta u kojem učestvuje Privredna komora Srbije podržani su pilot projekti transfera tehnologije kroz sistem vaučera. Projekat "Smart Factory Hub" se finansira iz Programa transnacionalne saradnje "Dunav 2014 - 2020", a u njemu PKS učestvuje zajedno sa 13 partnerskih institucija iz 10 zemalja Dunavskog regiona.

Podrška MSP sektoru za inovaciona rešenjaU okviru projekta "Smart Factory Hub" dodeljenji su vaučeri za pokriće troškova uvođenja "pametnih" rešenja, inovacija, novih tehnologija privrednim društvima iz Srbije.

Imajući u vidu osnovna ograničenja sa kojima se sektor MSP susreće prilikom uvođenja novih tehnologija, u okviru ovog projekta u kojem učestvuje Privredna komora Srbije podržani su pilot projekti transfera tehnologije kroz sistem vaučera. 

Projekat "Smart Factory Hub" se finansira iz Programa transnacionalne saradnje "Dunav 2014 - 2020", a u njemu PKS učestvuje zajedno sa 13 partnerskih institucija iz 10 zemalja Dunavskog regiona.
 
U okviru planiranih redovnih aktivnosti na projektu Privredna komora Srbije je krajem 2018. godine raspisala Javni poziv za prikupljanje prijava za primenu “pametnih” i inovativnih rešenja za poboljšanje efikasnosti proizvodno orijentisanih mikro, malih i srednjih privrednih subjekata, kroz uvođenje inovacija u proizvodne procese.
 
Nakon isteka roka za podnošenja prijava, izvršena je selekcija tri privredna društva sa teritorije Srbije kojima će biti dodeljeni vaučeri u vrednosti od 6.000,00 EUR, odnosno koji će na ovaj način biti finansijski podržani u uvođenju inovativnih rešenja i novih tehnologija: "Konkab doo", Kovačica, "Jasimpex doo" Subotica i "Meter&Control doo" Beograd.
 
Privredni subjekti moraju da realizuju projekte uvođenja, primene “pametnih” i inovativnih rešenja, kao i da podnesu izveštaje o izvršenim aktivnostima Privrednoj komori Srbije u periodu do 31. marta 2019, što je neophodan uslov za isplatu odobrenih sredstava kroz sistem vaučera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik