Projekti u Bosanskoj Krupi: Tri nova investitora dolaze već u martu

Bez autora
Jan 15 2019

U 2018. godini u općini Bosanska Krupa bilo je 3.795.000 KM investicija. Prema riječima načelnika Općine Armina Halitovića, od tog iznosa u rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih puteva je uloženo 1.850.000 KM, izgradnju vodovodnog sistema skoro 300.000, za razvoj i unapređenje Poslovne zone Pilana 203.000 KM. Jedan po jedan projekt bi bilo teško nabrojati, ali radilo se na dosta njih. Neki su projekti završeni, neki uveliko traju, a neki su pripremljeni i njihova realizacija će se odvijati u 2019, istakao je Halitović, dodajući kako se moglo i više učiniti da su kantonalne i federalne institucije imale više svijesti kada su u pitanju potrebe općine Bosanska Krupa.

Projekti u Bosanskoj Krupi: Tri nova investitora dolaze već u martuU 2018. godini u općini Bosanska Krupa bilo je 3.795.000 KM investicija. Prema riječima načelnika Općine Armina Halitovića, od tog iznosa u rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih puteva je uloženo 1.850.000 KM, izgradnju vodovodnog sistema skoro 300.000, za razvoj i unapređenje Poslovne zone Pilana 203.000 KM.

Slaba podrška

- Jedan po jedan projekt bi bilo teško nabrojati, ali radilo se na dosta njih. Neki su projekti završeni, neki uveliko traju, a neki su pripremljeni i njihova realizacija će se odvijati u 2019, istakao je Halitović, dodajući kako se moglo i više učiniti da su kantonalne i federalne institucije imale više svijesti kada su u pitanju potrebe općine Bosanska Krupa.

Kada je u pitanju PZ Pilana, Općina je u decembru kupila zemljište sa pripadajućim objektima vlasništva Krupatrans p.o. Bosanska Krupa u stečaju. Riječ je o površini od 15.221 kvadratnog metra na koju će se uskoro proširiti PZ Pilana. Imovina Krupatransa kupljena je po cijeni od 380.525 KM.

- Kupovinom Šipada i pokretanjem PZ Pilana, što nas je koštalo 1.250.000 KM, mi smo ostvarili velike benefite i velike prihode. Poučeni dobrom praksom nastavljamo raditi na proširenju Pilane, te smo već imali posjetu jedne renomirane njemačke firme, koja se nije zanimala samo za Krupatrans, razgovarali smo i o PZ Vatreni mlin. Ja se iskreno nadam da bismo sa proljećem već mogli imati i prve objekte u izgradnji na području Krupatransa, kazao je Halitović.

Veliki planovi

Prema njegovim riječima, što se tiče PZ Vatreni mlin, u toku je izrada projektne dokumentacije za infrastrukturu, za sve ono što je neophodno da ima uređena poslovna zona prije no što bude ponuđena potencijalnim investitorima.

Kada su u pitanju planovi i očekivanja u 2019, Halitović je istakao da su planovi veliki i da za to zaista ima razloga. Prvenstveno zbog tri nova investitora koji će u Bosansku Krupu doći najkasnije do marta.

- Ono što nas raduje jesu svakodnevni upiti, što nam daje za pravo da vjerujemo da to neće biti i jedini investitori u oblasti privrede ove godine. Imat ćemo uređenije i proširenije poslovne zone, projekte imamo spremne, radili smo i radit ćemo na prekvalifikaciji i dokvalifikaciji radne snage, dodao je Halitović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik