U 2018. zabranjen rad 64 benzinske stanice

Bez autora
Jan 15 2019

U okviru Nacionalnog Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, Poreska uprava u 2018. iskontrolisala je 210 benzinskih stanica a nepravilnosti u poslovanju nađene u 82 objekta od čega su 64 pumpe dobile i zabranu obavljanja delatnosti.Takođe, kontrolisano je i 105 obveznika koji se bave uvozom baznog ulja i kod 61 je utvrđeno da je promet obavljao bez plaćanja PDV-a i akciza zbog čega je država oštećena gotovo pet milijardi dinara. Zbog svih nepravilnosti protiv odgovornih lica podnete su i prekršajne prijave.

U 2018. zabranjen rad 64 benzinske staniceU okviru Nacionalnog Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, Poreska uprava u 2018. iskontrolisala je 210 benzinskih stanica a nepravilnosti u poslovanju nađene u 82 objekta od čega su 64 pumpe dobile i zabranu obavljanja delatnosti.

Takođe, kako RTS saznaje, kontrolisano je i 105 obveznika koji se bave uvozom baznog ulja i kod 61 je utvrđeno da je promet obavljao bez plaćanja PDV-a i akciza zbog čega je država oštećena gotovo pet milijardi dinara.

Zbog svih nepravilnosti protiv odgovornih lica podnete su i prekršajne prijave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik