EU odlučuje o kvotama za kineski čelik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da EU danas odlučuje o kvotama za kineski čelik, te da je molio čelnike Unije da da kvotu Srbijui dovoljnu za proizvodnju u Železari. Ako ste izuzeli Norvešku i Kamerun, izuzmite i Srbiju, poruka je, rekao je Vučić. On je najavio da premijerka Srbije Ana Brnabić danas putuje s tim u vezi u Brisel, a da je on ranije uputio pismo predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru, kao i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Za par meseci Železara će biti prva fabrika u Srbiji, sa najjačom proizvodnjom, ako EU ne uvede smanjenje kvote za kineske proizvođače, što bi bila katastrofa za nas. Molio sam Merkel i Junkera da to ne urade, jer ako to učine, ode sve u propast, kazao je Vučić.

EU odlučuje o kvotama za kineski čelikPredsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da EU danas odlučuje o kvotama za kineski čelik, te da je molio čelnike Unije da da kvotu Srbijui dovoljnu za proizvodnju u Železari.

"Ako ste izuzeli Norvešku i Kamerun, izuzmite i Srbiju", poruka je, rekao je Vučić gostujući na Pinku.

On je najavio da premijerka Srbije Ana Brnabić danas putuje s tim u vezi u Brisel, a da je on ranije uputio pismo predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru, kao i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

"Za par meseci Železara će biti prva fabrika u Srbiji, sa najjačom proizvodnjom, ako EU ne uvede smanjenje kvote za kineske proizvođače, što bi bila katastrofa za nas. Molio sam Merkel i Junkera da to ne urade, jer ako to učine, ode sve u propast", kazao je Vučić.

Ukazao je da smo mi mali proizvođači u Evropi sa svega 1,5 odsto udela.

"Pustite malu Srbiju da živi", poručio je on EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik