Hrvatski proizvođači putem SPAR-a izvezli proizvode u vrijednosti od pola milijarde kuna

Bez autora
Jan 16 2019

U 2018. godini hrvatski veliki, srednji i mali proizvođači putem SPAR-a izvezli su proizvode u vrijednosti od 68 milijuna eura, odnosno više od pola milijarde kuna, što je rast od 12 posto u odnosu na godinu ranije, priopćili su iz kompanije. Najveći porast izvoza zabilježen je u Italiji, a pozitivne brojke ostvarene su i u ostalim zemljama poput Austrije, Mađarske i Slovenije. SPAR Hrvatska vjeruje u kvalitetu hrvatskih proizvoda, koju sve više prepoznaju i kupci u ostalim zemljama u kojima poslujemo. Želimo biti partner hrvatskim kompanijama, stoga ćemo im i dalje pružati svu potrebnu potporu u širenju ponude kroz mrežu SPAR trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Hrvatski proizvođači putem SPAR-a izvezli proizvode u vrijednosti od pola milijarde kunaU 2018. godini hrvatski veliki, srednji i mali proizvođači putem SPAR-a izvezli su proizvode u vrijednosti od 68 milijuna eura, odnosno više od pola milijarde kuna, što je rast od 12 posto u odnosu na godinu ranije, priopćili su iz kompanije.

Najveći porast izvoza zabilježen je u Italiji, a pozitivne brojke ostvarene su i u ostalim zemljama poput Austrije, Mađarske i Slovenije.

- SPAR Hrvatska vjeruje u kvalitetu hrvatskih proizvoda, koju sve više prepoznaju i kupci u ostalim zemljama u kojima poslujemo. Želimo biti partner hrvatskim kompanijama, stoga ćemo im i dalje pružati svu potrebnu potporu u širenju ponude kroz mrežu SPAR trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj - naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Kada se pogledaju pojedinačne kompanije, najveći skok izvoza, od 88 posto, ostvarila je Adrisova tvrtka Cromaris na austrijskom tržištu, dok je Ledo u Mađarsku izvezao proizvode u vrijednosti od 4,5 milijuna eura.

S druge strane, u Sloveniji raste prodaja proizvoda Podravke, Kraša i Dukata. Na tom tržištu, Zvijezda je ostvarila rast od 14 posto, dok je Violeta povećala izvoz pelena i toaletne kozmetike za 12 posto.

Što se tiče malih i srednjim proizvođača dobre rezultate zabilježili su gospodarstvenici iz doline Neretve  koji su samo ove jeseni u SPAR-ovu prodajnu mrežu u Sloveniji izvezli više od 600 tona mandarina. Uz njih značajan porast izvoza suhomesnatih proizvoda bilježi i tvrtka Pršut Voštane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik