Nastavljena proizvodnja u "Fijatu"

Bez autora
Jan 16 2019

Posle gotovo dvomesečne pauze, nastavljena je proizvodnja u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija". Oko 2.600 radnika, od danas je ponovo u proizvodnim pogonima. Radi se u dve smene, po planu od 410 vozila "fijat 500 L", dnevno. Tokom 2018. godine, proizvodnja je često prekidana zbog usklađivanja sa potrebama tržišta, jer politika "Fijata" je, da ne pravi automobile za zalihe . Zaposleni su na odmor otišli još 23. novembra prošle godine, a u Samostalnom sindikatu fabrike, očekuju, da ih poslovodstvo obavesti o planovima proizvodnje u ovoj godini, nadaju se većoj uposlenosti kao i proizvodnji još jednog modela. Inače, kompanija "Fijat Krajsler automobili Srbija" u kojoj Italijani imaju 67, a naša država 33 odsto kapitala, i prošlu godinu, završila je kao najveći srpski izvoznik.

Nastavljena proizvodnja u Posle gotovo dvomesečne pauze, nastavljena je proizvodnja u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija".

Oko 2.600 radnika, od danas je ponovo u proizvodnim pogonima. Radi se u dve smene, po planu od 410 vozila "fijat 500 L", dnevno.

Tokom 2018. godine, proizvodnja je često prekidana zbog usklađivanja sa potrebama tržišta, jer politika "Fijata" je, da ne pravi automobile za zalihe .

Zaposleni su na odmor otišli još 23. novembra prošle godine, a u Samostalnom sindikatu fabrike, očekuju, da ih poslovodstvo obavesti o planovima proizvodnje u ovoj godini, nadaju se većoj uposlenosti kao i proizvodnji još jednog modela.

Inače, kompanija "Fijat Krajsler automobili Srbija"  u kojoj Italijani imaju 67, a naša država 33 odsto kapitala, i prošlu godinu, završila je kao najveći srpski izvoznik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik