Nedimović: Sprečavamo reeksport voća u Rusiju

Bez autora
Jan 16 2019

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio danas da se Srbija oštro bori protiv svih koji se u našoj zemlji bave reeksportom poljoprivrednih proizvoda u Rusiju. Na pitanje da li će tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina biti reči i problemima oko reeksporta voća iz Srbije, Nedimović je rekao da to ministarstvo ima stalnu komunukaciju sa ruskom nadležnom komsijom. On je naglasio da država Srbija zadaje velike muke svima koji se kod nas bave reeksportom i da je samo u oktorbu ili novembru uhapšeno više od 60 osoba. Suzbili smo to, ali to je kao i svaka vrsta kriminala, naglasio je ministar.

Nedimović: Sprečavamo reeksport voća u RusijuMinistar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio danas da se Srbija oštro bori protiv svih koji se u našoj zemlji bave reeksportom poljoprivrednih proizvoda u Rusiju.

Na pitanje novinara da li će tokom sutrašnje posete predsednika Rusije Vladimira Putina biti reči i problemima oko reeksporta voća iz Srbije, Nedimović je rekao da to ministarstvo ima stalnu komunukaciju sa ruskom nadležnom komsijom, prenosi Tanjug.

Nedimović je naglasio da država Srbija zadaje velike muke svima koji se kod nas bave reeksportom i da je samo u oktorbu ili novembru uhapšeno više od 60 osoba.

„Suzbili smo to, ali to je kao i svaka vrsta kriminala”, naglasio je ministar.

On je najavio da će se 11. ili 12. februaru u Rusiji sastati sa ministrom poljoprivrede te zemlje i da ceh tada dogovoriti i novi sporazum o fitosanitarnoj zaštiti.

Nedimović kaže da Srbija godišnje izvozi više od 200.000 tona jabuke Rusiji i da je vrednost te jabuke dva ili tri puta veća nego kada je izvozimo u EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik