Poljoprivrednicima dodatna sredstva iz IPARD programa

Bez autora
Jan 20 2019

Preraspodelom sredstava u budžetu obezbeđeno je dodatnih 3,3 miliona evra za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za preradu i marketing u okviru IPARD programa, saopštilo je Ministarstvo poljiprivrede, šumarstva i vodoprivrede.Poljoprivrednicima su na raspolaganju i nove mogućnosti za investicije i lakše ispunjavanje određenih uslova u sektoru voća i povrća, kao i mesa, objašnjeno je u saopštenju. U sektoru voća i povrća, na poljoprivrednim gazdinstvima do 15 hektara ubuće će se proveravati standardi samo u sektoru investicije na koje se zahtev odnosi, a ne na celom gazdinstvu.

Poljoprivrednicima dodatna sredstva iz IPARD programaPreraspodelom sredstava u budžetu obezbeđeno je dodatnih 3,3 miliona evra za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za preradu i marketing u okviru IPARD programa, saopštilo je Ministarstvo poljiprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poljoprivrednicima su na raspolaganju i nove mogućnosti za investicije i lakše ispunjavanje određenih uslova u sektoru voća i povrća, kao i mesa, objašnjeno je u saopštenju.

U sektoru voća i povrća, na poljoprivrednim gazdinstvima do 15 hektara ubuće će se proveravati standardi samo u sektoru investicije na koje se zahtev odnosi, a ne na celom gazdinstvu.

Uslov za poljoprivredna gazdinstva od dva do 20 hektara jagodastog voća i od pet do 100 hektara drugog voća proveravaće se na kraju investicije, osim u slučaju skladišnih objekata, gde uslovi moraju biti zadovoljeni na početku investicije.

Kada je reč o povrću, umesto dosadašnje gornje granice do 50 hektara, novi maksimum je 100 hektara otvorenog prostora za proizvodnju povrća na kraju investicije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik