Udruženje poljoprivrednika Banata dobilo proces sa firmom „Food planet“

Bez autora
Jan 22 2019

Banatski ratari isterali su pravdu pred Upravnim sudom u Novom Sadu, gde su pokrenuli parnicu za ocenu odluke kojom je 900 hektara državne zemlje u više katastarskih opština Grada Zrenjanina dato u zakup zrenjaninskoj firmi „Food planet“ na 30 godina. Sud je, kako ratari objašnjavaju, poništio rešenje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kojim se državno poljoprivredno zemljište daje na višegodišnje korišćenje „firmi koja nije dokazala u dosadašnjem periodu poslovanja da je uspešna u realizaciji nekog od investicionih projekata, kao što nema ni potrebnih referenci klijenata“. Takozvani investitori dobili su negativnu presudu.

Udruženje poljoprivrednika Banata dobilo proces sa firmom „Food planet“Banatski ratari isterali su pravdu pred Upravnim sudom u Novom Sadu, gde su pokrenuli parnicu za ocenu odluke kojom je 900 hektara državne zemlje u više katastarskih opština Grada Zrenjanina dato u zakup zrenjaninskoj firmi „Food planet“ na 30 godina.

Sud je, kako ratari objašnjavaju, poništio rešenje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kojim se državno poljoprivredno zemljište daje na višegodišnje korišćenje „firmi koja nije dokazala u dosadašnjem periodu poslovanja da je uspešna u realizaciji nekog od investicionih projekata, kao što nema ni potrebnih referenci klijenata“.

– Takozvani investitori dobili su negativnu presudu. Nadamo se da će sada država dati tu zemlju nama u zakup, kako bismo mogli da nastavimo da se bavimo poljoprivredom, jer je više od 150 porodica bilo ugroženo potiskivanjem iz posla obrade zemlje, kaže Dragan Kleut, predsednik udruženja poljoprivrednika Banata.

On podseća da su poljoprivrednici podneli još dve tužbe, zbog davanja zemlje na 30 godina nemačkom Tenisu i jednoj zrenjaninskoj firmi. Reč je o 2.470 hektara državne zemlje koja je, odlukom Skupštine grada Zrenjanina iz novembra 2017. godine, a potom i rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, data na korišćenje firmama „Farmer 023“ i „Tenis“ i ti predmeti su još uvek u radu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik